ArtPrints, schilderijen op canvas

Schilderij op canvas, dibond of plexiglas.

Dat een schilderij uw interieur verrijkt weet wij bij ArtBoutique natuurlijk als geen ander. Wij genieten immers dagelijks van een prachtige collectie realistische schilderkunst.

Schilderijen zijn een belangrijke cultuuruiting en het ophangen van een schilderij in uw interieur zorgt ervoor dat u een stukje cultuur in huis kunt halen. Doordat een selectie van de schilderijen bij ArtBoutique nu ook als ArtPrint beschikbaar is, op canvas, dibond of plexiglas, worden de kunstwerken, en wordt dus cultuur, toegankelijk voor iedereen. Ook als er een beperkt budget is.

Een ArtPrint is een reproductie van een schilderij op canvas of een van de andere materialen en verrijkt het interieur van uw woning of zakelijke ruimtes. Als u een schilderij in uw huis ophangt kunt u iedere dag genieten van hoogwaardige kunst. U hoeft de deur niet meer uit voor hoogwaardige, kwalitatieve kunst. De aankoop van een reproductie schilderij kan het begin zijn van een nieuwe verzameling.

Doordat aan ieder materiaal een unieke sfeer gekoppeld is, is een zorgvuldige keuze belangrijk. De materiaalkeuze bepaalt immers welke indruk het schilderij op de toeschouwer van het kunstwerk achterlaat en is belangrijk voor de sfeer die de ArtPrint uitstraalt.

Waarom een reproductie?

Als u overweegt om een schilderij te kopen maar twijfelt of u daar veel geld aan uit wilt geven kan een kunstreproductie een oplossing zijn. Ook wanneer u slechts over een beperkt budget beschikt voor de inrichting van uw interieur is een reproductie van bijvoorbeeld canvas schilderijen een heel goed alternatief.

Door te kiezen voor een ArtPrint van een schilderij op canvas of plexiglas kunt u op een laagdrempelige manier een prachtig schilderij in huis halen. Een canvas schilderij is net zo sfeervol als het originele kunstwerk. Door te kiezen voor een ArtPrint van een schilderij op canvas kunt u een kunstwerk kopen dat past binnen uw budget. Ondanks het geringe aankoopbedrag is de reproductie toch een waardevolle aankoop voor uw collectie doordat kunstreproducties in een beperkte oplage worden gemaakt en worden uitgegeven met een certificaat. Zo bent u verzekerd van hoge kwaliteit, waarvan de waarde lange tijd gewaarborgd is.

Het aankopen van een ArtPrint is dus een goed alternatief voor de kunstliefhebber met een beperkt budget, u kunt voor een bescheiden bedrag toch dagelijks genieten van een kostbaar schilderij in uw woonkamer. Door de lagere kosten van de reproductie van een schilderij kunt u ook makkelijker eens een kunstwerk cadeau geven. Een mooi schilderij is een persoonlijk cadeau en daardoor leuk om te geven maar ook erg leuk om te krijgen. Bij het uitkiezen van een cadeau is het de kunst om een thema uit te kiezen dat past bij degene aan wie u het cadeau doet.

Collectie schilderijen op canvas 

Van de collectie realistische schilderkunst van ArtBoutique in Noordwijk is een gedeelte beschikbaar als ArtPrint. Galerie ArtBoutique specialiseert zich in hedendaagse, realistische schilderkunst, maar er is ook een collectie surrealistische schilderijen, bijvoorbeeld van Jan van den Brink en Vécu.

U kunt kennismaken met de collectie schilderijen via de website maar u bent, op afspraak, ook van harte welkom in de galerie in Noordwijk. De meeste bezoekers aan de galerie zijn erg enthousiast over hun bezoek.

Bij ArtBoutique wordt u professioneel te woord gestaan. Wij hebben intensief contact met de kunstenaars dus we kunnen op verzoek de meeste vragen die u heeft beantwoorden, of het nu een inhoudelijke vraag is over het schilderij, over het schilder proces of over de verschillende materialen waar u voor de ArtPrint uit kunt kiezen. Samen kunnen we de verschillende opties afwegen zodat u uiteindelijk de beste keuze kunt maken die bij u past. Bent u op zoek naar een groot schilderij, dan is dat zeker ook mogelijk. Ook het laten maken van een schilderij in opdracht behoort bij ArtBoutique tot de mogelijkheden.

Materiaalkeuze: canvas, dibond of plexiglas

Als u besluit om van een van onze schilderijen een kunstreproductie te bestellen kunt u kiezen uit verschillende materialen. De reproductie wordt speciaal voor u gemaakt dus uw keuze bepaalt het resultaat! U kunt kiezen uit een ArtPrint op canvas doek, op dibond (hoogwaardig aluminium) of op dik, wit plexiglas.

Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen karakteristieken en heeft een speciaal effect op het kunstwerk en uw interieur. Maak een zorgvuldige afweging bij het beslissen over welk materiaal het best past bij het schilderij dat u op het oog heeft én in uw interieur past. Dan kunt u met veel plezier jarenlang genieten van uw aankoop.

Mocht u geen goed beeld kunnen krijgen van de effecten die het materiaal op de afbeelding heeft dan kunt u altijd een afspraak maken bij ArtBoutique om de verschillende materialen daar te bekijken. We zullen u voor ieder type materiaal de voor- en nadelen laten zien zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Hieronder worden één voor één alle verschillende materialen die voor een ArtPrint leverbaar zijn besproken zodat u zich alvast kunt oriënteren.

Canvas

Canvas schilderijen en canvas reproducties hebben een gemeenschappelijk kenmerk: de ondergrond! Een canvas doek van de ArtPrint lijkt qua materiaal erg op het doek waarop het oorspronkelijke schilderij gemaakt is. Hierdoor komt de ArtPrint van een schilderij op canvas erg dicht bij het originele schilderij, qua sfeer maar ook qua structuur.

ArtPrints van schilderijen op canvas worden gedrukt op een UV-bestendig canvasdoek en wordt vaak ook wel giclée genoemd. Door het gebruik van dit speciale UV-bestendige doek worden de verschillende kleuren bijna niet beïnvloed door daglicht of door de zon en blijven de kleuren op het schilderij dus mooi helder.

Bij het printen wordt er gebruik gemaakt van twaalf verschillende basiskleuren die tot iedere kleur gemengd kunnen worden en die in meerdere lagen opgebracht worden. Dit zorgt voor heldere, diepe kleuren en daardoor voor een prachtige, unieke ArtPrint. Reproducties van schilderijen op canvas maken een warme, klassieke en sfeervolle indruk en zijn tegelijkertijd kleurrijk en gedetailleerd.

Dibond, hoogwaardig aluminium

Wilt u een modern, stoer kunstwerk in uw woning? Kies dan voor een reproductie op dibond. Dibond is een materiaal dat erg lijkt op aluminium en daardoor een stoere look heeft. Het is opgebouwd uit verschillende lagen aluminium en hard plastic. Hierdoor ontstaat een stevige robuuste plaat die UV-bestendig is en ook in hoge mate tegen weersomstandigheden beschermd is.

Een reproductie op dibond is in principe geschikt om op te hangen op een plaats waar het risico op blootstelling aan het weer aanwezig is. Door de unieke structuur van dibond geeft een ArtPrint op dit materiaal een paneelindruk, de structuur van het dibond is zichtbaar door de afbeelding heen wat een extra sfeerdimensie aan het kunstwerk geeft.

Door het zorgvuldige drukproces geeft een ArtPrint op dibond de indruk direct op dit bijzondere type paneel van aluminium te zijn geschilderd. Dit geeft extra diepte aan dit robuuste materiaal.

Plexiglas

Doordat dit materiaaltype, plexiglas, bewerkt wordt met blockout folie krijgt een ArtPrint op dit type kunststof extra diepte. Doordat het glas voor het drukproces helder wit is gemaakt komen de kleuren van de herdruk prachtig helder uit. Het glas is minstens vijf millimeter dik maar er kan tegen geringe meerkosten ook voor een dikte van tien millimeter gekozen worden.

Wat de effecten zijn van dit verschil in dikte leggen wij u graag uit onder het genot van een kopje koffie of thee. Neem hiervoor gerust contact op voor het maken van een afspraak voor een bezoek aan onze galerie.

Ook bij een ArtPrint van een kunstwerk op plexiglas is er sprake van een bijzonder diepte-effect waardoor we bijna kunnen spreken van een drie dimensionale afdruk van de afbeelding. Dit speciale effect en de prachtige heldere kleuren maken dat een reproductie op plexiglas een bijzondere, moderne en frisse toevoeging aan uw interieur is.

Ruime keuze uit de collectie schilderijen op canvas, dibond of plexiglas

Een selectief gedeelte van de collectie van de ArtBoutique is beschikbaar als reproductie, dit wordt bij bestelling dan speciaal voor u gemaakt. Het gaat om ongeveer honderd schilderijen van onder andere de impressionistische kunstschilder Leo van den Ende, scherpschilder John Wassenaar en de veelzijdige romantische kunstschilder Rob van Assen.

Doordat de werken van deze kunstschilders binnen uiteenlopende stijlen vallen heeft u een grote, diverse selectie kunstwerken die beschikbaar zijn voor reproductie, bijvoorbeeld als schilderij op canvas of een ArtPrint op plexiglas. Er zijn zowel kleine als grote schilderijen als ArtPrint leverbaar.

Alle schilderijen die beschikbaar zijn voor reproductie vindt u in het overzicht van de collectie van de galerie door onder materiaal te kiezen voor ArtPrint. De schilderijen die daar op uw scherm te zien zijn, zijn beschikbaar voor een hoogwaardige reproductie op een materiaal naar uw keuze.

U kunt ook eerst de totale collectie schilderijen van onze galerie bekijken en kijken welk thema u het meest aanspreekt. U kunt dan op de website bij ‘alle schilderijen’ uw initiële oriëntatie filteren op thema, kunstschilder en beschikbaarheid als ArtPrint.

Leo van den Ende

Diverse schilderijen van de impressionistische schilder Leo van den Ende zijn beschikbaar voor een ArtPrint. Bij het werk van Leo van de Ende is zijn beïnvloeding door de impressionistische school, afkomstig uit het negentiende eeuws Frankrijk goed te zien.

Van den Ende is vooral bekend als schilder van uiteenlopende bloembollenvelden die kleurrijk en sfeervol zijn en meestal een diepere laag bevatten. Naast bloemen zie je op het schilderij een vaak een slootje met spiegelingen of een dorpje waardoor je kunt beginnen te fantaseren wat er nog meer gebeurt wat niet zichtbaar is op dit schilderij. Wat speelde zich af in de huizen op het doek? Wat gaat er om in de arbeiders die te zien zijn op de velden? Hoe zag de wereld er uit in die tijd

 Naast de schilderijen van bloembollenvelden maakt Van den Ende ook stads- en strandgezichten die duidelijk impressionistische kenmerken vertonen. Iedere toets van zijn penseel is zichtbaar op het schilderij en zal worden overgebracht op uw ArtPrint. De precisie waarmee iedere toets verf op het doek is gezet komt terug op de reproductie en brengt diepte in de afbeelding. Het werk van Leo van de Ende kenmerkt zich door helder kleurgebruik, precieze vormgeving en weidse vergezichten.

John Wassenaar

De achtergrond van John Wassenaar als grafisch vormgever komt duidelijk terug in zijn schilderijen. Aan de hand van foto's creëert hij een unieke compositie die hij vervolgens op doek of paneel overzet in olieverf. Wassenaars uitdaging is hierbij om een foto-realistisch resultaat te bereiken door heel gedetailleerd te werken.

Zijn schilderijen zijn zo precies dat het net foto's lijken, dit zorgt bij een ArtPrint voor een extra diepe laag: een reproductie van een schilderij die lijkt op een foto maar de ArtPrint vat toch de sfeer van een schilderij.

De bekende Nederlandse kunstschilder, Henk Helmantel, was zodanig onder de indruk van de schilderkunst van John Wassenaar, dat hij hem de titel ‘scherpschilder’ gaf. Een eervolle vermelding waar John Wassenaar erg trots op is.

John Wassenaar schildert diverse thema's, denk aan dieren, motoren, oldtimers, bijzondere portretten, stadsgezichten en architectuur. Van al deze thema's zijn er schilderijen die beschikbaar zijn ArtPrint.

Rob van Assen

De romantische schilderijen van Rob van Assen brengen ondanks hun vaak koude thema's, warmte in uw woning. Zijn fijn geschilderde winterlandschappen zijn bijzonder sfeervol en voor wie goed kijkt is er enorm veel te zien op de afbeeldingen. Er is genoeg te beleven in de taferelen waarbij je kunt wegdromen.

Rob van Assen is eveneens bekend om zijn prachtige strandschilderingen, zeegezichten en dorpsportretten. Vaak waan je je in een andere wereld of vroegere tijden waardoor je je fantasie de vrije loop kunt laten gaan.

Ook op een ArtPrint op canvas, dibond of plexiglas komt de fijne kwaliteit van de schilderijen van Van Assen mooi uit. De voorstellingen zijn divers en sfeervol en zullen direct de aandacht vragen van iedereen die de kamer betreedt. De romantische schilderijen van Rob van Assen zullen uw gevoel raken, waardoor u dagelijks kunt genieten van uw aankoop.

Lijsten

Of u nu kiest voor een ArtPrint op canvas, dibond of plexiglas, alle schilderijen zijn direct op te hangen, zonder lijst. Indien gewenst kan er wél een lijst bijgeleverd worden. Door het toevoegen van een lijst krijgt uw schilderij een extra luxe uitstraling.

Ook kan een mooie lijst een ArtPrint naar een nog hoger niveau brengen en tot een echt kunstwerk maken. De lijst zorgt soms ook voor rust, doordat er een duidelijk contrast ontstaat tussen het schilderij in de woonkamer en de wand waar u het ophangt of juist doordat het contrast tussen de wand en het schilderij verkleind wordt.

Als u kiest voor een ArtPrint van canvas met lijst krijgt u een lijst die 'ruim' om het canvas valt. Een zo genoemde baklijst. Hierdoor heeft u de voordelen van een lijst maar wordt het canvas niet beschadigd door het toevoegen van de lijst. U kunt dus op ieder moment kiezen voor andere lijst, andere kleur of ervoor kiezen om het schilderij toch zonder lijst op te hangen.

Uw keuze voor de lijst is zo niet definitief. Ook als u kiest voor een schilderij van dibond kunt u ervoor kiezen om daar een lijst omheen te laten maken, dit geeft het stoere materiaal een meer klassieke look. De lijst die om een kunstreproductie van dibond geleverd wordt is dan ook een meer klassieke lijst dan die om een schilderij van canvas. Overigens zijn er meerdere combinaties mogelijk. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Het toevoegen van een lijst om een ArtPrint op plexiglas wordt niet aangeraden. U kunt het schilderij overal ophangen. U heeft veel keus in de thema's, het kleurgebruik en compositie.

U kunt u de gewenste ArtPrint laten maken welke het mooiste in uw interieur past. U zult misschien in eerste instantie denken aan een schilderij in uw woonkamer, maar denk ook eens aan het ophangen van een ArtPrint in uw keuken, kantoor of slaapkamer.

Bestellen van een schilderij op canvas, dibond of plexiglas.

Heeft u een afbeelding van een schilderij gezien dat aan uw wensen voldoet maar wilt u het eerst een keer van dichtbij bekijken? Maak dan een afspraak met ArtBoutique. In onze Noordwijkse galerie voor realistische schilderkunst wordt u hartelijk ontvangen en deskundig te woord gestaan.

Besluit u (direct) tot aankoop van een ArtPrint uit de ruime collectie beschikbare schilderijen over te gaan? Dan wordt de kunstreproductie van dat schilderij speciaal voor u besteld, en dus ook speciaal voor u gemaakt.

U kiest welk materiaal bij de afbeelding, uw interieur of uw persoonlijke voorkeur past en vervolgens kan het printproces beginnen. Doordat de ArtPrints speciaal op bestelling worden gemaakt, en dus niet op voorraad beschikbaar zijn, ligt de levertijd tussen de één a twee weken.

De ArtPrints worden in principe in origineel formaat geleverd. Samen met ArtBoutique kunt u eventueel overleggen of het schilderij waarvan u een ArtPrint wilt in een ander formaat geprint kan worden.

Na het printproces wordt de kwaliteit zorgvuldig gecontroleerd en er wordt een genummerd certificaat voor uw specifieke ArtPrint gemaakt. Hiermee heeft u de waarborg dat het gaat om een originele ArtPrint met een beperkte oplage wat de waarde van uw schilderij ten goede komt.

Uw ArtPrint wordt, binnen Nederland, gratis naar u toegezonden. Ieder materiaalsoort, of het nu canvas, dibond of plexiglas is, beschikt over een eigen ophangsysteem. Als het product bij u bezorgd wordt kunt u het dus direct ophangen en beginnen te genieten van een ArtPrint naar uw wens.

Volg galerie 'ArtBoutique' in Noordwijk

Bent u enthousiast geworden van het aanbod van realistische, hedendaagse schilderkunst van ArtBoutique in Noordwijk? Volg ArtBoutique dan op Facebook en wordt gratis ArtFollower. Zo blijft u op de hoogte van alles wat er gebeurt in onze kunstgalerie.

Wij informeren u als er nieuwe kunstwerken in de collectie arriveren en nieuwe schilderijen beschikbaar zijn als ArtPrint voor bijvoorbeeld een reproductie op canvas. Wetenswaardigheden over onze kunstschilders, over schilderijen ‘op de ezel’ of wanneer er een expositie georganiseerd wordt. U kunt ook het archief van onze nieuwsberichten bekijken om een indruk te krijgen van onze activiteiten.

Bekijkt u vooral eens het aanbod van ruim 100 ArtPrints en ontdek welk schilderij binnenkort in uw woonkamer kan komen te hangen.

 

 

ArtBoutique gebruikt cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Als u meer wilt weten over deze cookies, klik dan hier
 Cookies NIET accepteren