Maak kennis met ArtBoutique

Veelzijdige kunstgalerie in Noordwijk

Aan de rand van het mooie groene landgoed Offem is op afspraak de unieke kunstgalerie ArtBoutique te vinden. Vanaf de straat langs het water lijkt de galerie een normaal woonhuis maar eenmaal binnen wordt u haast overdonderd door een variëteit van hedendaagse, realistische schilderijen.

Een bezoek aan de galerie is mogelijk op afspraak en zeker de moeite waard. Bezoekers aan de galerie zijn overwegend zeer enthousiast over het aanbod aan schilderijen.Realistische schilderkunst 
ArtBoutique heeft een zeer uitgebreide collectie realistische schilderijen. Denk aan de fraaie landschappen en stadsgezichten van Marc Lamers of de bijzonder precies geschilderde stillevens van Jan Nederlof.

Als u interesse heeft in de schilderkunst van Paul Vereecke, Leo van den Ende, Rob van Assen of John Wassenaar dan bent u bij ArtBoutique aan het juiste adres. Het werk van deze schilders is exclusief verkrijgbaar bij de galerie in Noordwijk.

Wij onderhouden intensief contact met onze kunstschilders en u kunt dus met al uw vragen over hun schilderijen bij ons terecht. 

Hedendaagse kunst in navolging van beroemde kunststromingen
Moderne kunstenaars zijn altijd verbonden met hun voorgangers, of zij zich nu afzetten tegen bestaande kunststromingen of hen volgen. Uiteindelijk vinden kunstenaars altijd hun eigen, unieke weg.

Bekijk bijvoorbeeld eens een van de schilderijen van Leo van den Ende: het werk heeft een unieke sfeer dat doet een beetje denken aan het laat negentiende-eeuwse pointillisme maar vooral aan het impressionisme.

Vooral bij de bloembollenvelden van Van den Ende is dit zeer goed zichtbaar maar ook op de afbeelding van de 'Heide Dwingelo'. De heide is gemaakt door een zorgvuldige opbouw van precies gekozen gekleurde toetsen van de kwast. De gladde plas water en de weerspiegeling van de lucht hierin laten een bijzondere vorm van dieptewerking zien en tonen het vakmanschap van de kunstenaar aan.

Vakmanschap 


Het vakmanschap van de kunstschilders die bij ArtBoutique te vinden zijn is zeer groot. Probeert u zich eens voor te stellen hoeveel tijd er in elk kunstwerk gestoken is. Denk dan niet alleen aan de tijd die nodig is om met olieverf de voorstelling op het doek te krijgen maar denk ook aan de voorbereidingen die nodig zijn voordat de kwast het doek of paneel aanraakt.

Kunstschilders verkennen meestal eerst het onderwerp, maken dan schetsen en tekeningen om goed voorbereid aan het daadwerkelijke schilderen te beginnen.

Het pure vakmanschap is bij alle schilders goed waarneembaar, maar bij het precieze werk van John Wassenaar ligt het vakmanschap op de voorgrond. Wassenaar tilt realistische schilderkunst naar fotografisch niveau zonder de charme van schilderkunst te verliezen. Hij schildert oldtimers maar heeft bijvoorbeeld ook prachtige wildlife voorstellingen en dagelijkse, stedelijke scènes. Een mooi voorbeeld van het fotorealisme van Wassenaar is 'Cuba Havana', een alledaags tafereel waarop een oude man te zien is die ieder moment zijn wandeling kan hervatten.Landschapsschilderijen
Landschapsschilderijen spreken veel mensen aan, het zijn vaak precies geschilderde, sfeervolle kunstwerken. Als u goed kijkt kunt u iedere keer dat u de schilderijen bekijkt nieuwe elementen ontdekken.

In onze galerie zijn veel verschillende landschapsschilderijen te vinden, onder andere van Leo van den Ende, Marc Lamers en niet te vergeten ook de winterlandschapsschilderijen van Rob van Assen.

Van Assen schildert in de stijl van de romantische school en zijn winterlandschappen doen vaak denken aan de beroemde Hollandse ijsgezichten. Deze schilderijen zijn zo sfeervol dat ze, ondanks de sneeuw en het ijs, haast warmte uitstralen. Daar kunt u het hele jaar door van blijven genieten.Zeegezichten
In de collectie vindt u ook de prachtige zeegezichten van Rob van Assen. De schilderijen laten de vele gezichten van de zee en golven zien maar tonen vaak ook een mooi scheepsportret of bijzondere dieren als orka's of dolfijnen.

Het werk van Van Assen laat ons vaak gemotoriseerde schepen of stoomschepen zien, deze bevinden zich ook in een wilde zee maar lijken deze gemakkelijk te doorkruisen. De afbeelding toont naast de kracht van de zee ook de schoonheid van de zee: orka's en dolfijnen. De zee heeft duidelijk twee gezichten.


Gedetailleerde schoonheid
De schoonheid van de wereld is ook afgebeeld op de stillevens van Jan Nederlof. Naast prachtige bloemen of fruitcomposities laat Nederlof ons echter ook de robuustheid en schoonheid van menselijke producties zien, denk aan een sterke, grove stenen pot of een simpele theedoek. Dit laat ons beseffen dat schoonheid zich bevindt in het alledaagse, u hoeft er geen verre reizen voor te maken: u hoeft uzelf er alleen maar voor open te stellen. De simpele, gedetailleerde schilderijen hebben een rustige uitstraling en brengen dit ook over op de observant. 


Bijzondere portretten
Verschillende van de kunstwerken die u bij de ArtBoutique vindt zijn portretten. Het lijkt misschien vreemd om een portret van iemand die u niet kent thuis op te hangen maar deze portretten vertellen meestal een bijzonder verhaal.

Bekijk bijvoorbeeld eens het werk 'American Dream' van John Wassenaar. Een portret van een man uit New York. Hij zit voorovergebogen op een bankje maar wat denkt deze man? De titel stuurt onze gedachten: zijn de dromen van deze man in duigen gevallen of is hij in gedachten nieuwe dromen aan het uitwerken? Wat voor een leven heeft deze man gehad? Wat voor een toekomst ligt er nog voor hem?

De portretschilders lijken u een kijkje te willen geven in het leven en de dromen van de afgebeelde mensen maar zetten u soms ook aan het nadenken over uw eigen leven. Is het leven van de geportretteerde vergelijkbaar met ons eigen leven?

Kunnen we lessen trekken uit het verleden van de geschilderde mensen? Naast deze thematische achtergronden zijn de schilderijen natuurlijk ook gewoon prachtig gemaakt. De kunstenaar heeft excentrieke mensen gevonden en deze doeltreffend op het doek of paneel gezet.

De collectie bevat onder andere portretten van een man in Marrakech, van Brian Johnson, van boeren en vissermannen, van vrouwen die u indringend aankijken, maar ook een portret van een historisch figuur: Johannes Hudde, een Amsterdamse burgemeester in de zeventiende eeuw. Kortom het aanbod is veelzijdig.


Online de collectie doorbladeren

De collectie is zeer gebruikersvriendelijk online te bekijken. U kunt natuurlijk rustig de vele pagina's op de site van ArtBoutique doorbladeren maar heeft ook de mogelijkheid om een zoekopdracht te geven of zichtbare schilderijen te filteren.

Aan de zijkant vindt u veelzijdige filtermogelijkheden zoals categorie, materiaal, prijs of kunstschilder. Kies binnen de categorieën een onderwerp dat u aanspreekt en u ziet direct de schilderijen die bij uw interesse passen. Wilt u het resultaat nog verder inperken? U kunt altijd meerdere filters opgeven, kies bijvoorbeeld een categorie en een schilder en u ziet direct de prachtigste schilderijen van uw favoriete kunstenaar.

Klik rustig op een schilderij dat u beter wilt bekijken, u ziet dan een uitvergroting van de afbeelding en krijgt wat extra informatie. Onderaan de pagina worden vervolgens nog suggesties gedaan naar andere schilderijen die bij uw interesses zouden kunnen passen. Het wordt u zo makkelijk mogelijk gemaakt om zelfs vanuit huis een schilderij te kopen.Bijzondere thema's
Onder de knop 'speciale collecties' vindt u bijzondere schilderijen die binnen één thema passen. Een mooi voorbeeld is de Oud Noordwijk-collectie. Deze schilderijen tonen u het Noordwijk van ruim honderd jaar geleden. Waan je even in andere tijden en droom weg op het Noordwijkse strand. Deze collectie omhelst ook een aantal schilderijen van bijzondere plekjes uit Voorhout, Noordwijkerhout, Lisse, Oegstgeest en Sassenheim. Nostalgie in kleur...

Breng een bezoek aan de galerie

Heeft u de website verkend? Van alles gelezen over de verschillende kunstenaars? Een mooi schilderij gezien dat u wel zou willen kopen? Of wilt u de schilderijen gewoon liever in het echt bekijken in plaats van online? U bent van harte welkom bij ArtBoutique!

Maak een afspraak en bekijk de prachtige schilderkunst van alle kanten in de galerie in Noordwijk. U wordt hartelijk ontvangen. Wij geven u uitgebreide informatie over de schilderijen. Samen met u gaan we op zoek naar een schilderij dat bij u, uw interesses en uw interieur past. Een schilderij kopen is immers een aankoop voor het leven en moet dus zorgvuldig overwogen worden.

Bij galerie ArtBoutique wordt u, in een ontspannen sfeer, professioneel geholpen bij het maken van een keuze.

Uniek schilderij gemaakt voor u

Wilt u liever een schilderij dat speciaal voor u is gemaakt? Een schilderij van een plek die u dierbaar is? Een kunstwerk met afmetingen die voor u handig zijn? Een schilderij als cadeau voor een pensionaris of zakenrelatie?

U kunt samen met ArtBoutique op zoek naar de perfecte kunstschilder voor uw project. U geeft uw wensen aan, galerie ArtBoutique denkt met u mee en zoekt samen met u een kunstschilder die voor u aan de slag gaat.

Unieker wordt het schilderij dat aan uw muur komt niet! U kunt via de website informeren naar de mogelijkheden, maar bent ook van harte welkom in de galerie. Onder het genot van een kopje koffie worden de mogelijkheden rustig met u doorgenomen zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

Veelzijdige galerie ontstaan uit passie
Galerie ArtBoutique in Noordwijk is een veelzijdige kunstgalerie waar u uitstekend terecht kunt als u overweegt een schilderij te kopen. De collectie schilderijen is groot en veelzijdig en er is dus vrijwel altijd een schilderij dat u aanspreekt.

ArtBoutique is opgericht in 2003 en ontstaan uit onze passie voor schilderkunst. ArtBoutique is gespecialiseerd in realistische schilderkunst. Twijfelt u nog? Bespreek uw twijfels met ons, wij bedenken creatieve oplossingen of alternatieven met u. Ook als u een persoonlijk schilderij wilt laten maken is ArtBoutique het juiste adres.

Doordat wij samenwerken met verschillende kunstschilders kunnen wij u veel opties bieden om voor u tot het beste resultaat te komen. De zoektocht naar een mooi schilderij begint dus bij ArtBoutique in Noordwijk, online of in de galerie.

De term ‘schilderijenwinkel’ zou bij het huidige digitale tijdperk kunnen passen bij het winkelen op internet, maar vanuit kunstzinnig oogpunt praten wij toch liever over een galerie…

Wilt u op de hoogte blijven?

Word ArtFollower en blijf op de hoogte van nieuws rondom de kunstschilders, de galerie, exposities interessante aanbiedingen.

ArtBoutique gebruikt cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Als u meer wilt weten over deze cookies, klik dan hier
 Cookies NIET accepteren