Schilderijen van oud Noordwijk en omstreken

Noordwijk en Bollenstreek

Galerie ArtBoutique heeft kunstschilder Rob van Assen in de afgelopen tien jaar een collectie schilderijen laten maken van nostalgische, herkenbare, plekjes in Noordwijk en de bollenstreek. Met name de geschiedenis van de badplaats Noordwijk is met deze collectie schilderijen fraai in beeld gebracht.

Oud Noordwijk realistische schilderkunst

Als autodidact heeft Van Assen zich de realistische schilderkunst eigen gemaakt. Zijn voorliefde voor de kunstschilders uit de Romantische School komt geheel tot uiting in zijn schilderijen.

Schilderijen van oude ansichtkaarten

Rob van Assen maakte zijn schilderijen van oud noordwijk aan de hand van oude zwart/wit afbeeldingen uit historische boeken van Noordwijk, Voorhout, Noordwijkerhout, Sassenheim, Oegstgeest en Lisse. Gelukkig is er veel beeldmateriaal bewaard gebleven. Hij gebruikte ook de beelden van oude ansichtkaarten om schilderijen te maken. De zwart/wit afbeeldingen wist hij te romantiseren in kleur en als een positie van bijvoorbeeld een schelpenvisser hem niet aan stond, dan draaide hij deze gewoon een kwartslag om op zijn paneel mooier uit te komen.

Schilderijen van een echte Noortukker

Tijdens het schilderen verdiepte Van Assen zich ook in de achtergronden van de compositie die hij voor zich zag. Hij kon zich helemaal inleven in de situatie uit de tijd waarin het tafereel zich afspeelde. Soms voelde de, in Leiden geboren kunstschilder, zich een echte Noortukker

Noordwijkse schilderijen terug in de tijd

De Bloemenkar in de 'Buurt' in de Hoofdstaat is zo'n tafereel waar hij zich helemaal kon inleven. De namen stonden bij de oude afbeeldingen en soms ook welk beroep men in die tijd had. Tijdens het hele schilderproces ging Van Assen zelf in gedachten helemaal terug in die tijd.

Schilderijen van monumenten

Uit de bollenstreek zijn schilderijen gemaakt van bekende monumenten als de ruïne van Teijlingen in Sassenheim, 't Huys Dever in Lisse, de bekende tolpoort van het Tolhuysch in Oegstgeest, kasteel Leeuwenhorst, het witte kerkje in Katwijk en wat te denken van de voormalige Noordwijkse reddingboten van de KNRM.

Schilderij in opdracht van oud Noordwijk

Bezitters van oude ansichtkaarten of foto’s uit het verleden die daar een schilderij van willen laten maken zijn bij Galerie ArtBoutique aan het juiste adres. Rob van Assen maakt nog met regelmaat een schilderij in opdracht voor de liefhebbers van zijn schilderkunsten. Er is vaak meer mogelijk dan men denkt.

Prentenboek oud Noordwijk

De gehele collectie is vastgelegd in een fraai prentenboek met de titel 'Nostalgie in kleur'. Het prentenboek is te bestellen via de website en verkrijgbaar bij onder andere boekhandel van der Meer in Noordwijk.

Collectie schilderijen oud Noordwijk

Momenteel zijn er nog enkele schilderijen te koop uit onze collectie oud Noordwijk en of omstreken. De collectie is te bewonderen in onze galerie na telefonische afspraak. Bel 071-3618754

 

 

Bekijk hier onze collectie schilderijen van oud Noordwijk en omstreken

Wilt u een schilderij van oud Noordwijk of omstreken in opdracht laten schilderen?
Maximaal 2MB
Voor het versturen van grotere bestanden verzoeken wij u de gratis service van wetransfer.com te gebruiken. U kunt de de foto's sturen aan: info@artboutique.nl.
 
Peter en Edith

Passie voor realisme

De galerie is ontstaan vanuit onze passie voor realistische schilderkunst. ArtBoutique is gespecialiseerd in hedendaags realisme. U kunt een schilderij kopen, een schilderij in opdracht laten maken of gewoon genieten.

Onze collectie omvat meer dan 400 schilderijen!

Blijf op de hoogte


Met regelmaat brengen wij de ArtBoutique-Info uit. Een nieuwsbrief met een overzicht van nieuwe schilderijen, informatie over exposities en leuke weetjes over onze kunstschilders. Meld u hier aan en blijf voortaan op de hoogte.

Ter introductie ontvangt u bij aanmelding voor de nieuwsbrief onze cadeaucheque t.w.v. € 100,- !

U kunt ons natuurlijk ook volgen op Facebook of Twitter.