Wildlife schilderijen

Voor wildlife schilderijen is men bij galerie ArtBoutique aan het juiste adres. Onze galerie vertegenwoordigd een aantal kunstschilders die met veel passie schilderijen van roofvogels, in- en uitheemse vogels en andere diersoorten maken.

Wildlife schilderijen in de natuurlijke omgeving

De keuze voor het onderwerp van een schilderij komt meestal voort uit de voorliefde en passie van de kunstschilder voor het betreffende dier. Onze kunstschilders doen hun uiterste best om de (roof)vogel zo realistisch mogelijk in zijn natuurlijke omgeving weer te geven. De kunstschilders hebben ieder een eigen stijl, maar schilderen hun panelen en doeken zo realistisch mogelijk.

Overwegend schilderijen van vogelsoorten

Léon van der Linden heeft zich volledig op wildlife art toegelegd. Hij schildert vrijwel overwegend verschillende vogelsoorten. Van paradijsvogels, buizerds, slechtvalken, koolmeesjes, ijsvogels, haviken, uilen, pestvogels, winterkoninkjes, roodborstjes en kuifmeesjes.

Wildlife schilderijen bij musea

Hij bestudeert soms jarenlang een vogelsoort en schildert dan naar aanleiding van zijn gemaakte schetsen en gebruikt alleen een foto voor enkele details. Schilderijen van Léon van der Linden zijn aangekocht door liefhebbers van over de hele wereld. Een aantal schilderijen zijn opgenomen in permanente collecties van toonaangevende musea. Er zijn in onze collectie nog enkele schilderijen te koop van Léon van der Linden. Met regelmaat maakt hij een schilderij in opdracht op verzoek.

Veelzijdig Wildlife kunstschilder

Kunstschilder Rob van Assen is zeer veelzijdig. Naast zijn landschappen en scheepsportretten is hij ook een meester in het schilderen van diverse diersoorten. Hij schilderde bijvoorbeeld de indrukwekkende oceaancollectie, een serie van 99 schilderijen van alle 75 bekende walvissoorten. Deze collectie is door museum Ecomare aangekocht.

Kennis van anatomie

Rob van Assen heeft jarenlang gewerkt als preparateur bij Naturalis en in die tijd de anatomie van vele roofvogelsoorten kunnen bestuderen. Dat resulteerde in een fraaie collectie schilderijen van een giervalk, diverse uilen, slechtvalken, buizerds, bonte kraaien, pestvogels, goudvinken en bijvoorbeeld een steenarend. Een aantal van zijn roofvogelschilderijen zijn aangekocht door buitenlandse kunstliefhebbers. Er zijn nog enkele schilderijen te koop uit zijn wildlife collectie.

Fotografisch geschilderde wildlife schilderijen

Scherpschilder John Wassenaar is een kunstschilder die zijn schilderijen blijft door detailleren. Zijn schilderijen zijn fotografisch te noemen. In zijn oeuvre komen ook een aantal schilderijen met composities van dieren voor. Hij is in staat om dieren uiterst gedetailleerd te schilderen. Hij schilderde onder andere schapen met lammetjes, koeien, ooievaars een gier en zwanen. Als men zijn schilderijen bekijkt ontstaan er vaak twijfels of het echt een schilderij is. John Wassenaar schildert zijn wildlife werken aan de hand van foto’s die hij zelf gemaakt heeft. Daarvoor trekt hij met regelmaat de natuur in om het juiste beeld dat hij voor ogen heeft vast te leggen. 

Wildlife schilderijen te koop

Momenteel zijn er nog een aantal wildlife schilderijen te koop in onze galerie. Bezoek vooral de website en geniet van het aanbod. De collectie is te bewonderen in onze galerie na telefonische afspraak. Bel 071-3618754

Voor een schilderij in opdracht kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen bij galerie ArtBoutique.

 

 

Bekijk hier onze collectie wildlife schilderijen

Wilt u een Wildlife schilderij in opdracht laten schilderen?
Maximaal 2MB
Voor het versturen van grotere bestanden verzoeken wij u de gratis service van wetransfer.com te gebruiken. U kunt de de foto's sturen aan: info@artboutique.nl.
 
Peter en Edith

Passie voor realisme

De galerie is ontstaan vanuit onze passie voor realistische schilderkunst. ArtBoutique is gespecialiseerd in hedendaags realisme. U kunt een schilderij kopen, een schilderij in opdracht laten maken of gewoon genieten.

Onze collectie omvat meer dan 400 schilderijen!

Blijf op de hoogte


Met regelmaat brengen wij de ArtBoutique-Info uit. Een nieuwsbrief met een overzicht van nieuwe schilderijen, informatie over exposities en leuke weetjes over onze kunstschilders. Meld u hier aan en blijf voortaan op de hoogte.

Ter introductie ontvangt u bij aanmelding voor de nieuwsbrief onze cadeaucheque t.w.v. € 100,- !

U kunt ons natuurlijk ook volgen op Facebook of Twitter.