Schilderijen van schepen

Scheepsportretten

Galerie ArtBoutique vertegenwoordigd twee getalenteerde kunstschilders die met veel passie schilderijen van uiteenlopende schepen schilderen. Soms komt dit voort uit een verzoek van een liefhebber die bijvoorbeeld een zeiljacht wil laten schilderen of van een bedrijf die een oceaansleper in opdracht als relatiegeschenk wil laten schilderen.

Fijn realistische schilderijen van schepen

Onze kunstschilders maken maritieme schilderijen in hun eigen stijl. Rob van Assen is een fijnschilder met voorliefde voor de Romantische School. Hij is in staat om een geweldig scheepsportret te schilderen op zijn fijn realistische stijl, waarbij je nog wel ziet dat het om een schilderij gaat en niet om een foto. Het water en de luchten op zijn schilderijen zijn zeker zo’n belangrijk onderdeel om een juiste sfeer weer te geven als het schip zelf.

Favoriete schilderij van zeesleepboot

De nostalgische zeesleepboot de ‘Holland’ is wel één van de favoriete schepen die Rob van Assen al meerdere malen op het doek of paneel heeft vastgelegd. Hij weet niet alleen hoe het schip er uitziet of er in het verleden uit heeft gezien, maar zelfs ook veel over bijzondere gebeurtenissen rondom het schip. Laat staan welke motor er in ligt.

Schilderij scheepsramp

Enkele jaren geleden heeft hij zelfs een bekende scheepsramp vastgelegd op doek. De ondergang van vrachtschip ‘de Ecuador’ in 1956 waarop zeesleepboot de ‘Holland’ en reddingboot de ‘Brandaris’ te zien zijn werd een zeer indrukwekkend doek van maar liefst 130 x 180 cm.

Schilderijen van schepen en reddingboten

Van Assen schilderde een tiental werken van oude reddingboten als de Carlot. Insulinde, Kurt Carlsen, Gebroeders Luden en de Neeltje Jacoba. Deze collectie is gedurende 6 maanden geëxposeerd in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder. Bezoekers waren zeer enthousiast en gaven lovende kritieken op de schilderijen van de reddingboten. 

Schilderij van passagiersschepen

Daarnaast zijn bekende passagiersschepen als de ‘Willem Ruys, de ‘Veendam’, de ‘Oranje’ en de ‘Nieuw Amsterdam’ geliefde onderwerpen voor zijn schilderijen. Deze bekende namen zijn bij veel Nederlanders bekend die in de jaren vijftig en zestig emigreerden of verre reizen maakten. 

Schilderij van schepen in opdracht

Bekijk vooral eens de scheepsportretten van Rob van Assen en ontdek dat hij zelfs marineschepen in opdracht schildert. Ook bezitters van een zeiljacht, motorkruiser, vrachtschip en sloep lieten door hem tot volle tevredenheid een schilderij in opdracht maken. De opdrachtgevers komen uit binnen- en buitenland.

Schilderijen van zeilschepen

Maritiem kunstschilder Arnold de Lange heeft ook een grote voorliefde voor scheepsportretten. Ook hij is zeer bedreven in het schilderen van de fraaiste doeken. Zijn schilderstijl is realistisch met een iets ‘lossere toets’. 

Schilderijen van schepen in musea

De onderwerpen van de schilderijen van Arnold de Lange zijn overwegend zeilschepen. Hij schildert aan de hand van zelf gemaakte foto’s of beeldmateriaal afkomstig uit zijn grote collectie van maritieme lectuur. Een aantal schilderijen zijn opgenomen in collecties van diverse Musea.

Historische schilderijen van zeilschepen

Naast schilderijen in opdracht van oude en hedendaagse zeiljachten, maakt hij ook graag grotere doeken van historische zeilschepen uit de 17e t/m 19e eeuw. Denk daarbij aan de ‘Zeven Provinciën’ en schepen uit de VOC tijd van Michiel de Ruijter.

Schilderij van schepen in opdracht

Bezitters van een plezierjacht, kruiser, sloep of vrachtschip kunnen via ArtBoutique vrijblijvend een voorstel vragen voor een schilderij in opdracht. Daarbij kan met de persoonlijke wensen rekening gehouden worden. Een woeste zee of rivier met dreigende lucht of juist een prachtig blauwe lucht. Of wat te denken van een typisch Hollands wolkendek? Er is vaak meer mogelijk dan men denkt.

Vraag gerust vrijblijvend een offerte bij galerie ArtBoutique.

Schilderijen van schepen te koop

Momenteel zijn er nog enkele schilderijen te koop uit onze collectie scheepsportretten. De collectie is te bewonderen in onze galerie na telefonische afspraak. Bel 071-3618754

 

 

Bekijk hier onze collectie Schilderijen van schepen

Wilt u een schilderij van uw schip in opdracht laten schilderen?
Maximaal 2MB
Voor het versturen van grotere bestanden verzoeken wij u de gratis service van wetransfer.com te gebruiken. U kunt de de foto's sturen aan: info@artboutique.nl.
 
Peter en Edith

Passie voor realisme

De galerie is ontstaan vanuit onze passie voor realistische schilderkunst. ArtBoutique is gespecialiseerd in hedendaags realisme. U kunt een schilderij kopen, een schilderij in opdracht laten maken of gewoon genieten.

Onze collectie omvat meer dan 400 schilderijen!

Blijf op de hoogte


Met regelmaat brengen wij de ArtBoutique-Info uit. Een nieuwsbrief met een overzicht van nieuwe schilderijen, informatie over exposities en leuke weetjes over onze kunstschilders. Meld u hier aan en blijf voortaan op de hoogte.

Ter introductie ontvangt u bij aanmelding voor de nieuwsbrief onze cadeaucheque t.w.v. € 100,- !

U kunt ons natuurlijk ook volgen op Facebook of Twitter.